بازدید مسئولان حوزه حج و زیارت از آشپزخانه ابوجدایل در مکه
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت از یکی از آشپزخانه های مرکزی پخت غذا برای زائران ایرانی در مکه مکرمه بازدید و درگفتگو با مسئولان آن ، بر لزوم حفظ سلامت، کیفیت و تنوع در ارائه خدمات در حوزه تغذیه تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی به همراه آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت امروز از آشپزخانه ابوجدایل در مکه بازدید و با مسئول و عوامل این آشپزخانه گفتگو کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در آشپزخانه ابوجدایل که ظرفیت طبخ نوزده هزار پرس غذا در هر وعده را دارد از روند آماده سازی مواد غذایی و طبخ غذا توسط آشپزهای توانمند کشورمان بازدید کرد.
در این بازدید رحیم غروری مدیر ایرانی آشپزخانه مرکزی ابوجدایل با اشاره به آغاز فعالیت این مجموعه از 9 خرداد ؛ از اقدامات انجام شده برای آماده سازی تجهیزات و راه اندازی آن برای طبخ غذای زائران حج امسال گزارش داد.
وی با اشاره به برخی کاستی ها و تعامل صورت گرفته با مالک آشپزخانه برای سرعت بخشیدن به فرآیند طبخ غذا ، نبود چیدمان نیروی انسانی منطبق با برنامه غذایی را یادآور شد و ارتباط مستقیم با مدیران هتل ها برای کنترل میزان مصرف و کاهش دورریز را از جمله نوآوریهایی عنوان کرد که امسال مدنظر قرار گرفته است.
غروری در بازدید از فرآیند آماده سازی برنج، سوپ، خورشت ، جوجه و کباب گفت: این آشپزخانه در حال حاضر روزانه درهروعده غذایی 15800 پرس غذا طبخ می کند که با تلاش 14 ساعته نیروی انسانی شامل 55 نفر آشپز و عوامل ایرانی و حدود صد نفر نیروی بومی امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه طبق برنامه ، فعالیت این آشپزخانه در 25 تیر پایان خواهد یافت ، افزود: از 9 خرداد ماه تاکنون 950000 هزار پرس غذا و حدود 120 هزار پرس صبحانه گرم در این مجموعه طبخ و به هتل های محل اسکان زائران با رعایت مسایل بهداشتی ارسال شده است.
در این بازدید که رئیس ستاد عملیات مکه و چند تن از مسئولان و معاونین سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری حجت الاسلام والمسلمین نواب را همراهی می کردند نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در نشستی با مدیر و دست اندرکاران آشپزخانه ابوجدایل با توجه به افزایش سن زائران در حج امسال و وجود توقعات مختلف در بین حجاج ، توصیه هایی در خصوص افزایش کیفیت غذا و لزوم توجه به ذائقه زائران ارائه کرد.
مدیر ایرانی آشپزخانه ابوجدایل نیز گفت: در شرایط کنونی استانداردسازی آشپزخانه مطابق با شرایط پخت و نگاه صنعتی به فرآیند طبغ غذا ضرورت دارد.
وی همچنین راهکارهایی در خصوص ایجاد تنوع در برنامه غذایی زائران با هدف افزایش رضایتمندی در میان حجاج ارائه داد که نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از مسئولان سازمان حج خواست در حج آینده کانون هایی بدین منظور تعریف و درترکیب نیروی انسانی لحاظ شود وکار کارشناسی هم بر روی میزان رضایتمندی این بخش از زائران صورت گیرد.
رئیس سازمان حج و زیارت هم تاکید کرد با توجه به اینکه افزایش رضایتمندی در حوزه تغذیه و غذا خوردن با میل و رغبت بیشتر از نکات مورد تاکید این سازمان است این راهکار سال آینده در تعدادی از دهها هتلی که در مکه اجاره خواهد شد بکار گرفته می شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان این بازدید در جمع مدیر و عوامل آشپزخانه ابوجدایل ، از اقدامات و تلاش صورت گرفته برای آماده سازی این آشپزخانه تقدیر کرد.
وی خطاب به حاضران گفت: در مجموعه خدماتی که برای حج انجام می شود شما سخت ترین کار را انتخاب کردید. کارکردن در پای دیگ ها و دستگاههای طبخ غذا هم سخت و هم مهم است. از خروجی فعالیت شما زائرانرژی کسب می کند و به عبادت ، دعا، طواف و نماز می پردازد.
سرپرست حجاج ایرانی افزود: شما به زائران که مهمان خدا هستند خدمت می کنید و در روایت داریم خدمت گزاری با هیچ چیز مگر خدمت مشابه قابل ارزش گذاری نیست.
وی تصریح کرد : برای کارتان که خروجی ارزشمندی دارد ارزش قائل باشید و با وضو و ذکر یاد و نام خدا به طبخ غذا بپردازید که این کار در غذا و مصرف کننده آن تاثیر و انرژی مثبتی دارد.
حجت الاسلام و المسلمین نواب با بیان اینکه لحظه لحظه تلاش شما برای خدمت به زائر ؛ عبادت و نزد خدا محفوظ است، گفت: حال که خداوند فرصت خدمتگزاری به زائران کعبه را نصیب شما کرده هروز با قصد قربت به نیت یکی از اعضای خانواده، دوستان و آشنایان در محل کار حاضر شوید و ثواب آن روز را به یکی از آنان هدیه کنید.
گفتنی است آشپزخانه ابوجدایل یکی از دو آشپزخانه مرکزی پخت غذا برای زائران ایرانی در مکه مکرمه است که در ایام پیک روزانه 19 هزار پرس غذا در آن طبخ و توزیع شد.